Rendezvények 2019-ben

Augusztus


Középkori Várjátékok

Boldogkőváralja

Időpont: 2019. augusztus 3.
Helyszín: Boldogkőváralja, Boldogkő vára

Középkori időutazás, igazi forgatag, amely felkap és magával ragad! Károly Róbert lovagi tornáján a Visegrádi Szent György Lovagrend, a Csallóközi Lovasíjászok, a Fekete Sólyom íjászai, a Szabad Lovagok Rendjének ágyúsai és a Csehországból érkező Memento Mori nehézpáncélosok varázsolják elénk a középkor világát. Zászlóforgatók, vásári komédiások, csapra vert boros- és söröshordók gondoskodnak a kitűnő hangulatról. A talpalávalót a cseh király udvari zenekara, a Řemdih húzza. Este fáklyafényes csatajelenet, tivornya és a várfalakról leomló görögtűz várja a látogatókat!

További információk: www.boldogkovara.hu

Tolcsvai Borfesztivál

Tolcsva

Időpont: 2019. augusztus 9-11.

Helyszín: Tolcsva, A programok különböző helyszíneken lesznek megrendezve, így a Szirmay-Waldbott kastély parkjában, a Világörökségi Pincesoron, a bormúzeumban.

Sok-sok zenés program, koncert és borkóstolós élmények várnak az ide ellátogatókra.

További információk: https://www.tolcsva.hu

Zempléni Fesztivál

A Zemplén és Tokaj-Hegyalja különböző helyszínein

Időpont: 2019. augusztus 9-18.
Helyszín: Különböző helyszíneken

Augusztus 9-én, pénteken az ünnepélyes megnyitót követően a Budafoki Dohnányi Zenekar ad nyáresti hangversenyt a sárospataki Rákóczi-vár udvarán. Ezt követően tíz napon keresztül várak, kastélyok, templomok, pincék és komolyzene, operett, jazz, tánc, irodalom, kiállítások, családi és gyerekműsorok, kirándulások várják az érdeklődőket.

További információk:
https://www.facebook.com/ZempleniFesztival

Bor, mámor... Bénye Fesztivál

Erdőbénye

Időpont: 2019. augusztus 15-18.
Helyszín: Erdőbénye, Különböző helyszíneken, az erdőbényei borászok kertjeiben kerülnek megrendezésre a programok

Konceretek, gyerekprogramok, képzőművészeti programok várják az érdeklődőket, és közben beengedést kapunk a helyi borászatokba, megkóstolhatjuk a tavalyi év borait négy napon keresztül.

További információk: www.bormamorbenye.hu

Füzéri Várnapok

Füzér

Időpont: 2019. augusztus 18-20.
Helyszín: Füzér, Füzér vára

Haditorna bemutatókkal, reneszánsz táncokkal, íjászbemutatókkal, középkori csatajelenetekkel várja Füzér vára a látogatókat augusztusban. A programok több helyszínen lesznek megtekinthetőek. A történelmi látnivalókat zenei koncertek, hagyományőrző csoportok, ételkóstolók, vásárosok, kézművesek, valamint utcabál színesíti.

További információk:
https://fuzervara.hu/vargondnoksag/rendezvenyeink